17. toukokuuta 2013

Junakakku 1-vuotiaalle


Edellisviikolla tuli väkerrettyä tällainen junakakku 1-vuotissynttäreille. Toiveena oli että kakusta riittää n. 15 hengelle ja melkoisen suuri kakusta tulikin. Ja ilmeisesti kakusta olikin riittänyt hyvin kaikille juhlijoille.

Pohjana kakussa 7 kananmunan kaakaokakkupohja ns. "juomalasi-tekniikalla" tehtynä. Eli 7 kananmunaa isoon juomalasiin, toiseen samankokoiseen juomalasiin saman verran sokeria ja kolmanteen kuivat aineet (jauhot, perunajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe) sopivissa suhteissa.
Pohjan leivoin halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuokaan. Pohjan paistoin uunissa 175 asteessa noin 45-50minuuttia. 
Kakkupohja onnistui kerrankin yllättävän hyvin ja sen sai hyvin leikattua kolmeen osaan sahateräisellä veitsellä.
Pohjan kostutukseen käytin vaniljamaitoa.

 
 
Kakussa täytettä kahdessa välissä, toisessa välissä vadelmainen jugurttimousse ja toisessa suklaamousse suklaarouheella. Toisessa välissä ohuelti myös Lemon curdia. 

Vadelmainen jugurttimousse

2dl Vispikermaa
2dl Vadelmajugurttia
100g Maustamatonta tuorejuustoa
2dl Vadelmia
Tomusokeria makeutukseksi maun mukaan
4 Liivatelehteä
Tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon vadelmajugurtti ja maustamaton tuorejuusto. Kääntele joukkoon vadelmat. Makeuta tomusokerilla.
Kiehauta tilkka vettä. Liuota liivatteet vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon samalla vatkaten.

Suklaamousse

2dl Vispikermaa
150g Maustamatonta tuorejuustoa
150g Suklaata sulatettuna (laitoin puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)
Kaakaotomusokeria makeutukseksi
2 Liivatelehteä (ei välttämätöntä, hyytyy kyllä muutenkin ;))
Tilkka vettä
n. 100g Vadelma / Punaiset marjat suklaata rouhittuna

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata 150g suklaata esim. vesihauteessa. 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto. Sulan suklaan hieman jäähdyttyä, lisää se moussen joukkoon sekoitellen. Makeuta tarvittaessa kaakaotomusokerilla.
Kiehauta tilkka vettä ja liuota siihen liivatteet. Lisää liivateseos moussen joukkoon ohuena nauhana, samalla vatkaten. Rouhi makusuklaata ja sekoittele rouhe moussen joukkoon.

Kakun kasasin irtopohjavuokaan ja annoin hyytyä jääkaapissa seuraavaan aamuun.


Kuvassa kakku kiskaistu tarjoilulautaselle tuon leivinpaperisuikaleen avulla.


Kakun kuorrutin ensin ohuelti kaakaotomusokerilla makeutetulla vispikermalla. Pintaan taisi upota n. 3dl kermaa.


Kakun päälle kaulin vihreäksi värjätystä sokerimassasta pyöreän levyn, pohjaksi koristeluille.


Kakun päälle raiteet sokerimassasta ja reunoille kaakaotomusokerilla makeutettua Flora Vispiä petal -tekniikalla.

 
Lisäksi pursotin kakun päälle vihreäksi värjätyllä voisokerikreemillä ruohomättäitä ruohotyllalla.



Ja junaratahan tarvitsee myös junan. Junan vaunuihin laitoin synttärisankarin nimen ja veturiin ykkönen, kun kerran oli kyse 1-vuotiaan syntymäpäiväkakusta. Junavaunuissa lastina syötäviä confetteja.


Juna raiteillaan :)!



7 kommenttia:

  1. Vastasin kahdella eri viestillä blogissanii - lisään mieluusti sinut seurantaan, sillä täältähän löytyi oikea leipomusten taidegalleria !

    VastaaPoista
  2. Taas yksi taideteos =), upea! On sulla niin varma käsi kun noi kaikki sivutkin on kuin muotista tullut.

    VastaaPoista
  3. Onpa upea kakku! Ihanan värikäs.

    VastaaPoista
  4. Waow! Hieno kakku! Suunnilleen kuinka korkea tuli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko korkea, jos oikein muistan niin noin 12cm korkea :)!

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Kuinka etukäteen voi laittaa kerma että pysty kauniina ?

      Poista