19. kesäkuuta 2012

Taste of Helsinki ja Maku -lehden kakkufinaali!


Lauantaina 16.6.2012 siis kisattiin MAKU -lehden täytekakkukisan finaali Helsingissä Taste of Helsinki -tapahtumassa.

Aamulla pakkasin kakun kylmäkalleilla vuorattuun kylmälaukkuun ja kylmälaukun auton takaluukkuun ja sitten alkoi se ehkä jännittävin kahden tunnin automatka ikinä ;)!

Kakku selvisi vaurioitumatta pelipaikoille, onneksi!
Itse kisapaikalla, Samsung kokkiteatterin lavalla, oli vielä hetki aikaa viimeistellä kakku, eli laitella valmiiks tehdyt koristeet kakun päälle.

Kisassa MAKU -lehden tuomaristo maisteli kakkien viiden finalistin kakut, ulkonäkö ja maku ratkaisi.
Sillä aikaan kun tuomariston ääniä laskettiin julistettiin netissä olleen yleisöäänestyksen tulos....

Voitto tuli siitä kotiin, Jeeeee! Ja palkinnoksi yleisöäänestyksen voitosta 100€ lahjakortti Chez Marius -keittiötarvikeliikkeeseen!

Onni suosi myös tuomariston äänissä ja siitäkin kakkuni nappasi voiton :)!!! 

Kisa oli hieno ja antoisa kokemus ja palkinnotkin upeita. Pääpalkintona neljän hengen illallinen ruokineen ja juomineen Michelintähden ravintola Postres:ssa, Magisson kakkulapio kaiverruksin, MAKU -lehden Maailman ihanimmat leivonnaiset -kirja sekä Meiran tuotepalkintoja.
Kakkuni julkaistaan ohjeineen seuraavassa MAKU -lehdessä, joka ilmestyy elokuun loppupuolella :)!


Kyllä siis kannatti lähteä mukaan kisaan, vaikka sitä jossain vaiheessa hieman epäröinkin.

 Vielä vähän kuvia "kisakakusta" ja kisasta...






Suklaa-kirsikkakakku kirsikkapuu ja geishatyttö -koristeluin. Nämä kuvat kakusta, joka tehty ja kuvattu aiemmin nettikisaa varten. 
Itse tapahtumaan piti tuoda mukana samanlainen kakku, mitä tämä kakku.


Ja tulihan niistä melko samannäköiset!

Palkintoja palkintoja...
Magisson -kakkulapio kaiverruksin.
Samsung kokkiteatteri
The Cake paketissaan, päältä jo poistettu yksi kylmäpakkaus
Koristeita kakun päälle. Kakun suklaakermapinta oli säilynyt matkan ajan hyvänä :)!

Kisa käynnissä ja yleisöäkin oli paikalla.

Kakusta ja koristeista lisää ehkä myöhemmin, sen jälkeen kun ohje julkaistu MAKU -lehdessäkin.

3 kommenttia: