Pieni Porkkanakakku pikkujouluihin
Pikkujoulukausi on käynnissä ja muutamissa pikkujouluissa on tullut itsekin käytyä. Perjantaina vietettiin pikkujouluja kavereiden kesken ja sinne kiikutin mukanani pienen porkkanakakun.
Jo useamman viikon ajan on tehnyt mieli leipoa jonkinmoinen porkkanakakku. Alunperin oli ajatus sellaisesta korkeasta monikerroksisesta porkkanakakusta, jenkkityyliin four layers carrot cake, mutta tällä taikinalla tuli kakusta liian "höttöistä" enkä sitä uskaltanut lähteä jakamaan useampaan osaan.
Maultaan pohjasta tuli kyllä ihan sopivan maukas :)!
Porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella
(ohjeesta riittää halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaan, itse tein halk. 18cm irtopohjavuokaan ja lopusta taikinasta muffinsseja)
3,5dl ruokokidesokeria
4 kananmunaa
2dl rypsiöljyä
4,5dl vehnäjauhoja
3tl kanelia
1½tl kardemummaa
1tl inkivääriä
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
8dl (hienoa) porkkanaraastetta (noin 4-5 isoa porkkanaa)
1prk ananasmurskaa (227g)
Kuorrutus (ja sitä pitää olla reilusti!!!)
600g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
2-3dl tomusokeria
maun mukaan sitruunamehua
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla / voitele ja korppujauhota vuoka.
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Valuta ananasmurskasta ylimääräinen neste pois.
Vatkaa kananmunat ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sihtaa ja sekoittele kuivat aineet taikinaan. Lisää varovasti nostellen taikinaan porkkanaraaste ja ananasmurska.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti (paistoaika riippuu kovin vuuan koosta ja kakun korkeudesta).
Anna pohjan jäähtyä ja vetäytyä mielellään vaikka seuraavaan päivään jääkaapissa.
Leikkaa pohja osiin, esim. kolmeen osaan.
Valmista täyte, sekoita täytteen aineet keskenään.
Lisää täyte kakun väleihin ja päälle. Päälle vielä pari kiehkuraa porkkanasta.
Ja nauti kakku!
Seuraavan porkkanakakun tavoitteeksi sitten se vähän tiiviimpi pohja, korkeampi kakku ja enemmän kerroksia :)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti