30. joulukuuta 2012

Joulun Suklaa-kirsikkakakku

Tänä jouluna tein suklaa-kirsikkakakun "vanhalla" reseptillä (pienin muutoksin) . 
Kakku on muuten sama, kuin aiemmin tekemäni suklaa-kirsikkakakku (löytyy muun muassa täältä), mutta tällä kertaa koristelu jouluisampi.




Pohja:

5 kananmunaa
150g tummaa leivontasuklaata
2½ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
1rkl vaniljasokeria
200g voita
2dl fariinisokeria

Kostutus

1,5-2dl kirsikkamehua (tai 1,5dl maitokaakaota)

Suklaatäyte

100g tummaa suklaata
125g Mascarponea (/maustamatonta tuorejuustoa)
2,5dl Flora Vispiä / vispikermaa
2 rkl kaakaotomusokeria
2tl vaniljasokeria

Kirsikkatäyte

200g kirsikkahilloa
125g Mascarponea (/maustamatonta tuorejuustoa)
2,5dl Flora Vispiä / vispikermaa
3 liivatelehtiä
1-2rkl vettä
2tl vaniljasokeria

Kakun kuorrutus

2,5dl Flora Vispiä / vispikermaa
100g tummaa suklaata
100g Mascarponea (/maustamatonta tuorejuustoa)
3rkl kaakaotomusokeria

Lisäksi kakun väleihin levitin ohuelti kirsikkahilloa, ennen täytteiden laittamista.

Voitele ja korppujauhota / vuoraa esim. leivinpaperilla irtopohjavuoka (tällä kertaa tein halk. 21cm vuokaan kakun ja vuuan reunaa "jatkoin" varmuudeksi kaksinkertaisella leivinpaperilla).
Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Sekoita keskenään kuivat aineet.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen.
Lisää suklaa sula taikinan joukkoon hiljalleen vatkaten.
Lisää kuivat aineet taikinaan joukkoon pienissä erissä sekoittaen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti sekoitellen taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohja/kakkuvuokaan.
Paista uunissa alimmalla tasolla 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Pohja menossa uuniin 

Anna jäähtyä tai mielellään odottaa jääkaapissa seuraavaan päivään.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.


Valmista suklaatäyte:
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.  Makeuta kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon Mascarpone –tuorejuusto ja sulatettu suklaa.

Valmista kirsikkatäyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.  Mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon Mascarpone –tuorejuusto ja kirsikkahillo.
Kiehauta vesi tilkka ja liota joukkoon liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana moussen joukkoon.

Kokoa kakku hyytymään irtopohjavuokaan. Kostuta pohjat ja levitä pohjille ohuelti kirsikkahilloa. Laita toiseen kakun väliin suklaamousse ja toiseen kirsikkamousse. Anna hyytyä ainakin pari tuntia, tai seuraavaan päivään.

Reunakalvoa reunan jatkeena

Ota kakku pois vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Välipohja hävinnyt täytteden väliin ;)

Valmista kakun pintaan tuleva suklaakerma:
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, mausta kaakaojauheella ja kaakaotomusokerilla. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Levitä vaahto kakun pintaan.
Tällä kertaa levitin ensin ohuelti koko kakun päälle ja sivuille suklaakerman, päälliosan silotin palettiveitsellä ja reunoille pursotin pyöreällä tyllalla ensin "pallukat", jotka aina joka rivin pursottamisen jälkeen vedin pikkulusikalla aina samaan suuntaan "suomumaisiksi". Tällainen kakunkuorrutus -ohje löytyy ainakin Sockerrus -blogista.


Koristeeksi tein eräänä yönä pikaisesti pienen piparkakkutalon.




...Ja allergiat huomioiden siskoni väkersi reunakalvoa apuna käyttäen pienen maidottoman ja kanamunattoman leivoksen. Pohja piparkakuista ja maidottomasta margariinista. Täytteenä maidottomat liivatteella hyydytetyt suklaa- ja kirsikkamousset. Koristeena pieni piparkakku-ukko.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti